Bea acest ceai dimineața pentru a scădea colesterolul și a curăța intestinele. Ceaiul făcut din florile unei plante orientale populare este apreciat în întreaga lume – scade colesterolul și curăță organismul. Compoziția sa include o grămadă de substanțe utile care acționează asupra fiecărei celule a corpului.
Consumul de decoct de hibiscus întărește sistemul imunitar, scade tensiunea arterială, curăță ficatul, favorizează pierderea în greutate. Potrivit vindecătorilor arabi, dacă întâmpinați și trimiteți ziua cu această băutură, puteți uita de boli.
Pentru a prepara o porție din acesta veți avea nevoie de: 1 linguriță de hibiscus uscat și 1 cană (200 ml) de apă curată.
CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință: Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă
Mai întâi aduceți apa la fierbere și apoi adăugați petalele de trandafir. Fierberea nu va dura mai mult de 10-15 minute, după care băutura se filtrează. Se poate adăuga miere sau scorțișoară. Oameni de știință:
O băutură de trandafir sudanez are capacitatea de a suprima pofta de mâncare. Aceasta accelerează metabolismul și procesul de ardere a grăsimilor. Aceasta ajută la reducerea nivelului de colesterol rău.
Hibiscusul este bogat în antociani, antioxidanți, vitamine (A, grupele B, C, P), minerale (magneziu, calciu, sodiu, fosfor, fier, potasiu). Conține flavonoide și acizi organici. Băutura sa are multe beneficii.
Experții au declarat pentru publicația turcă Sabah că una dintre principalele proprietăți benefice ale hibiscusului este capacitatea sa de a relaxa sistemul digestiv. Un decoct din acesta este descris ca un balsam pentru intestine. Acesta îmbunătățește microbiota și promovează creșterea bacteriilor benefice.
Menționarea proprietăților utile ale hibiscusului datează din manuscrisele antice ale unor faimoși vindecători din Orient, care au fost primii care au apreciat puterea vindecătoare a florilor de trandafir de Sudan.
În antichitate, consumul lor era un privilegiu doar pentru oamenii bogați. În țările arabe, hibiscusul este folosit pentru a trata tot felul de afecțiuni, de la durerile de cap și tinitus până la cele ale membrelor inferioare.
Vechii egipteni nu se despărțeau de trandafirul sudanez nici măcar la sfârșitul călătoriei lor pământești: puneau flori uscate în mormintele oamenilor bogați.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul care curăță și detoxifică rinichii: Poate preveni și infecțiile urinare
Se recomandă să nu beți mai mult de 2 căni de băutură de hibiscus pe zi, indiferent dacă sunteți flămând sau sătul. În acest caz, un pahar se bea dimineața, iar al doilea – după prânz. Durata unui cure este de 10 zile. Apoi, trebuie să faceți o pauză de trei luni și să repetați cursul cu băutura aromată.
Experții consideră că, dacă hibiscusul este luat într-un mod diferit, în loc să aducă beneficii, poate dăuna organismului. Consumul prea mare de ceai poate provoca leșinuri, modificări ale tensiunii arteriale și halucinații. Hibiscusul, ca orice produs, are contraindicații. Băutura sa nu trebuie băută în timpul sarcinii, exacerbarea gastritei cu aciditate crescută, pietre la rinichi și la vezica biliară, recomandă actualno.com.